Για το Μαρμαρι

Το Μαρμάρι βρίσκεται στο νότιο μέρος της Εύβοιας, και απέχει μόνο μία ώρα από το λιμάνι της Ραφήνας. Συνδέεται επίσης με το πορθμείο Αγίας Μαρίνας - Νέων Στύρων, διαδρομή η οποία διαρκεί μισή ωρά. Στη συνέχεια ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει στο Μαρμάρι οδικώς εντός σαρανταπέντε λεπτών.

Στο Μαρμάρι μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία, διαμερίσματα κι ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία καλύπτουν κάθε είδους ανάγκη. Υπάρχουν πολυάριθμος ταβέρνες, ουζερί, και παραλιακά καφέ. Μπορείτε να κολυμπήσετε σε ήσυχες, ατέλειωτες παραλίες, αμμώδεις ή με βότσαλο και βράχια σκαμμένα από το κύμα. Να απομονωθείτε σε φυσικούς ορμίσκους και απάνεμα λιμανάκια. Λατρεύεται από windsurfers, ορειβάτες, πεζοπόρους, υποβρύχιους και επίγειους φυσιολάτρεις. Στο Μαρμάρι η απεραντοσύνη της φύσης μακρυά από το άγχος και την πίεση της σύγχρονης πραγματικότητας, αποκαλύπτει έναν ξεχωριστό κόσμο, πέρα από το χρόνο και τις υποχρεώσεις. Κοντινό, οικείο, φιλικό, το Μαρμάρι μπορεί να σας γοητεύσει και να σας πείσει ότι είναι ένας προοσρισμός όχι μόνο για τα Σαββατοκύριακα αλλά και για τις διακοπές σας.

Το Μαρμάρι με τις αμέτρητες χρυσαφένιες αμμουδιές (Φυγιάς, Κοκκίνι, Κάβοι, Χρυσή Άμμος, Ζάστανι, Λυκόρεμα, Αγία Ειρήνη, Μπανιέρα, Ρώσα, Βασιλικό, Σχοινοδαύλι, Λιμιώνα, Βαρελαίοι, Καλλιανοί). Θα κολυμπήσετε σε νερά κρυστάλλινα, που αποκαλύπτουν ένα θαυμάσιο βυθό για εξερεύνηση. Τα πολλά καταπράσινα κοσμοπολίτικα νησιά των Πεταλιών που περιβάλλουν το Μαρμάρι συνθέτουν τη μοναδική γοητεία του τοπίου. Ιδανικός τόπος διακοπών και ξεκούρασης προσφέρει τις δυνατότητες για την ικανοποίηση όλων των επιθυμιών, μέσα σ’ ένα φυσικό περιβάλλον, που οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατεύσουν και αναδείξουν. Μπορείτε να περάσετε ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς και διασκέδασης κάνοντας windsurfing, ski, παίζοντας beach volley και εξερευνώντας τον θαυμάσιο υποβρύχιο κόσμο της περιοχής.

Tο φαράγγι του ΔΗΜΟΣΑΡΗ είναι ένα από τα “μοναδικού φυσικού κάλλους” τοπία της χώρας μας. Ξεκινά από τις πηγές του ποταμού Δημοσάρη, που βρίσκονται στην επιβλητική κορυφή του Γιούδα (1386 m), στην καρδιά της Όχης και μετά από 10 km (3,5 ώρες πορεία) τερματίζει στην παραλία “Καλλιανού”, στο Αιγαίο. Oι αρχαίοι Έλληνες λάτρεψαν το βουνό της Όχης, το όνομα του οποίου προέκυψε όταν κατά την μυθολογία η ένωση της Ηρας και του Δία έλαβε χώρα στην κορυφή του («Όχεια»=συνεύρεση-σμίξιμο). Ένα παραδοσιακό μονοπάτι, εν μέρει λιθόστρωτο, διασχίζει το φαράγγι, περνάει μέσα από το χωριό Λενοσαίοι δίπλα πάντα στον ποταμό Δημοσάρη, που σκιάζεται από πανύψηλα πλατάνια, αραιούς και καστανιές. Παντού σχεδόν συναντάς βρύσες και μικρές λίμνες, σε ένα τοπίο καταπράσινο και επιβλητικό, με μεγάλη ποικιλία βλάστησης και σπάνια αγριολούλουδα. Δεκάδες είδη πουλιών φωλιάζουν μέσα στο φαράγγι. Πολλά από αυτά είναι σπάνια και απειλούνται με εξαφάνιση.

Φωτογραφιες